Вести

МАНАСАС, Вирџинија.За време на неодамнешната инспекција на Министерството за здравство на принцот Вилијам, ресторан во Манасас забележал 36 прекршувања.Последната рунда контроли се одржа од 12 до 18 октомври.
Повеќето од државните ограничувања за СОВИД-19 се олеснети, а здравствените инспектори се враќаат за лично да спроведат многу ресторани и други здравствени проверки.Меѓутоа, некои посети, на пример за целите на обуката, може да се спроведат виртуелно.
Прекршувањата често се фокусираат на фактори кои можат да доведат до контаминација на храната.Локалните здравствени одделенија, исто така, може да спроведат дополнителни инспекции за да се осигураат дека се коригирани потенцијалните прекршувања.
За секој забележан прекршок, инспекторот предлага конкретни корективни дејствија што може да се преземат за отстранување на повредата.Понекогаш е едноставно, а прекршувањата може да се коригираат за време на процесот на ревизија.Другите прекршувања се решаваат подоцна и инспекторите може да спроведат дополнителни проверки за да обезбедат усогласеност.
Според медицинскиот округ принц Вилијам, ова е најновата проверка во областа Манасас.


Време на објавување: Октомври-26-2022 година